diumenge, 27 de desembre del 2009
diumenge, 20 de desembre del 2009
dijous, 17 de desembre del 2009
La Sobregaia Companyia es presenta a Berga dissabte 2 de gener
La Sobregaia Companyia dels Set Trobadors (entitat cultural, festiva, transversal, global i intergeneracional) es presenta a la societat catalana amb aquesta festa concert a La General de Berga:
A partir de les onze de la nit, la primera part l'ompliran el Titot i el David Rosell amb les cançons acústiques de l'espectacle "L'esca del pecat", que després de rodar amunt i avall pels Països Catalans, seran finalment a Berga, jugaran a casa.
A la segona part hi haurà un solemne discurs inaugural pronunciat per una de les veus poètiques més preclares de les nostres contrades i una interessantíssima mostra de poesia catalana viva, posada en escena pels trobadors i trobairitz Tomàs Arias, Vicenç Zumajo, Marcel Tuyet, Blancallum Vidal i Josep Grifoll.
Amb alguna altra sorpresa prevista, la tercera part portarà la càlidesa de l'Atenea Carter, veu i piano, acompanyada per Marc Rock, guitarra i veu, amb blues, versions i cançons pròpies.
Tot plegat serà el tret de sortida d'una programació que vol ser regular i a preus populars, en diferents indrets del Berguedà i de fora.
Veniu amb la ment i els sentits ben oberts. No us ho podeu perdre!
Preu anticipat 5 €
Dia del concert 6€
Punts de venda d'entrades a Berga
(a partir del 22 de desembre):
Restaurant Cal Travé
La Copisteria
Cal Negre
Al Facebook podeu trabar amistat amb la Sobregaia Companyia.
Ja som més de 500!
dilluns, 14 de desembre del 2009
Berga diu sí a la independència dels Països Catalans amb un 96'97% dels vots.
Missatge de la plataforma Berga Decideix.
BERGA REUNEIX MÉS SUPORTS PER LA INDEPENDÈNCIA QUE NO PAS PER L'ESTATUT
Berga diu sí a la independència dels Països Catalans en un 96'97% dels vots.
Amb el 100% de butlletes escrutades, el total d'habitants de Berga que han anat a votar a la consulta sobre la independència ha sigut de 4.760 -que representa una participació del 32'46%-. D'aquets 4.616 han votat que Sí -que és 96'97% del total-. Hi ha hagut 81 butlletes del No -que són 1'70% del total-, 34 en blanc -0'71%- i 21 vots en nul -0'44%-.
Analitzant les dades de les darreres eleccions municipals a la ciutat de Berga, 27 de maig de 2007, tots els partits que han donat suport a la consulta popular a Berga van sumar un total de 4.085 vots (CiU 2.402, CUP 938, ERC 553 i PRC 192). Amb aquestes dades a la mà, es pot dir que Berga Decideix ha aconseguit mobilitzar 685 votants més que els que van conseguir mobilitzar els partits que li han donat suport, fet que reforça el caracter clarament popular de la consulta.
Per altra banda, el referèndum per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, celebrat a la ciutat de Berga el passat 18 de juny de 2006, va obtenir 4.510 vots favorables, clarament inferior als obtinguts al referèndum per la independència. Des de Berga Decideix s'analitzen aquestes dades com un pas endavant de la societat berguedana, superant la via autonomista i dient ben clar un Sí a la independència dels Països Catalans.
Gràcies a tots!
Resultats de la consulta del 13-D per municipis
divendres, 4 de desembre del 2009
Berguedans a la guerra de Cuba
Del web de Ràdio Berga, www.dbergueda.cat
L'efemèride
04/12/1898
"Procedent de Cuba arribà’l día 4 a aquesta ciutat (Berga) lo soldat vehí de Bagà, Antoni Pons y Pons; poca alegría podràn tindre ‘ls seus pares al recobrar un fill que torna d’una guerra mil cops malehida, perduda del tot la salut y no veyentse ni ab dalit per donar per si sol quatre passos”. A finals del segle XIX, nombrosos berguedans foren obligats a anar a Cuba a defensar “la pàtria”: Cuba era una de les últimes peces que Espanya conservava del seu gran i antic imperi colonial. L’any 1898, el del “desastre” de Cuba, l’estat espanyol va perdre el domini d’aquesta illa. Els anys anteriors, molts joves catalans –també berguedans- patiren un infern a Cuba: els enviaren a lluitar contra els independentistes cubans i en aquesta guerra molts hi trobaren la mort. També n’hi hagué que aconseguiren tornar vius a casa, però, com el baganès esmentat, en molt mal estat. Aquesta notícia sortí publicada, fa 111 anys, al quinzenari berguedà "Lo Pi de las Tres Brancas".
Subscriure's a:
Missatges (Atom)