dilluns, 26 de novembre de 2007

Excel·lent concert de Roger Mas


Divendres 23 de novembre, en el marc de la fantàstica i acollidora biblioteca Sant Antoni Maria Claret de Sallent, el cantant solsoní Roger Mas va oferir un concert anomenat "Poesia i cançó". Tot sol amb la guitarra, va cantar un seguit de composicions pròpies sobre poemes d'Amadeu Vidal i Bonafont, del berguedà Toni Gol, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu i Jacint Verdaguer.
Tot i que va fer saber que tenia alguns problemes de gola, la veritat és que el públic que omplia la sala de sota teulada va gaudir d'un espectacle rodó, autèntic, proper i de gran volada poètica i musical, en el qual també va incloure cançons de diverses etapes de la seva trajectòria.
Actualment Roger Mas i el seu grup, amb en Xavier Guitó de Berga, preparen un nou disc sobre música tel·lúrica que inclourà, entre d'altres, els Goigs de la Mare de Déu del Claustre de Solsona, un tema instrumental amb el ball de l'Àliga de la Patum i alguns poemes musicats de Verdaguer. La recerca de l'espiritualitat vol ser el fil conductor.
Des del sorprenent primer disc Casafont, Roger Mas ha seguit un camí ascendent i ple de reconeixements. A hores d'ara ja és un dels principals valors de la cançó en català. La seva veu fascina, sedueix, enganxa, acompanya.
Si encara no el coneixeu, escolteu-lo. Si ja en sou fans, estigueu atents al proper disc i als concerts. Trobareu més informació de tot plegat a: www.rogermas.net