dimarts, 22 de gener del 2008

L'atracció de l'orant de Pedret

De tothom és coneguda la potència de l'art romànic català. Però no tothom sap que la figura de l'orant de Sant Quirze de Pedret té uns poders d'atracció extraordinaris. Això ho saben molt bé el Ken Sano i la seva dona, la Kazuko, una parella de japonesos que un dia van decidir venir a veure en directe la pintura original de l'orant al Museu Diocesà de Solsona.
Aquella visita els va canviar tant la vida que ja fa més de setze anys que viuen a la capital del Solsonès amb els seus tres fills. El Ken i la Kazuko s'han convertit en veritables ambaixadors de la cultura catalana al Japó i també de la cultura japonesa a Catalunya. Són els tan necessaris ponts culturals entre nosaltres i el món, directes i sense intermediaris.
Amants de la fotografia i de la naturalesa, fa un any van presentar, a l'Ajuntament de Solsona i al restaurant Els Casals de Sagàs, una exposició anomenada La vitalitat salvatge del Pirineu, amb motiu de l'arribada de tots dos als seixanta anys i a un nou cicle de la vida, segons la seva tradició.
És interessantíssima la seva visió del nostre país i de la nostra cultura, sobretot en uns moments en què, entre nosaltres, la ignorància, la submissió i l'autoodi són el pa de cada dia.
Podeu ampliar informació clicant aquí mateix: Ken Office.