diumenge, 17 de febrer del 2008

Per Kosovo lliure!


Aquesta tarda el Parlament kosovar ha proclamat la indepèndència de la que fins aquest matí era una província sèrbia i milers de persones han sortit al carrer per celebrar-ho. Destacarem que s'ha fet mesos després de guanyar-la amb un referèndum totalment democràtic.
Tot i que som a l'Europa del segle XXI, aquest migdia he sentit autèntica vergonya en veure al Telenotícies la vicepresidenta del govern espanyol i el cap de l'oposició negant-se a acceptar la clara voluntat d'aquell poble. Realment, des de la pèrdua de Portugal, passant per la Guerra de Successió, el Decreto de Nueva Planta, Filipines, Cuba i les dues dictadures del segle XX, Espanya té un greu problema amb la llibertat dels pobles, a dins i a fora. Demostra que té una gran manca de cultura democràtica.
La història, que mai acostuma a ser generosa, avui ha fet justícia contra la persecució dels albanokosovars des de la dictadura de Tito i la neteja ètnica rematada per Milòsevitx amb la guerra de 1999. Parlant d'història i de de justícia, ve com l'anell al dit una frase de Jordi Pujol, formulada en condicional i a l'inrevés, amb una extrema prudència: "No seria cap injustícia històrica que Catalunya recuperés la independència".
Que per molts anys Kosovo pugui viure en pau i llibertat. Ens trobarem algun dia a la Unió Europea!

Afegit de dimarts, 19 de febrer:

Podeu llegir, en català, la Declaració d'indepèndència de Kosovo, clicant aquí:
http://www.geocities.com/inforeflex/kosovo.html

Si voleu enviar un missatge de felicitació al president kosovar, cliqueu aquí:
http://www.e-criteri.cat/index.cfm?plana=participa.cfm?ID=19

Per llegir què ha dit l'expresident italià Francesco Cossiga dels independentistes catalans, bascos i gallecs, aquí:
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2745774

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con el lema "Carpe diem...".
Me parece bien una Cataluña libre, una Galicia libre, una Euskadi libre, e incluso una Castilla libre. Pero me pregunto modestamente por qué el honorable Francesco Cossiga no se esfuerza por una Padania libre, un Pais Sardo libre, una Nápoles libre o una Sicilia libre. ¿Acaso todas ellas no tienen movimientos independentistas, culturas distintas, etc.? A Cossiga les pilla más cerca, ya que todas esas naciones se encuentran bajo la cárcel de pueblos que es Italia.