dimarts, 3 de juny del 2008

Un record per a Faust Guitart

He llegit a la premsa digital que s'ha mort el Faust Guitart de Berga, als 88 anys. L'amic Faust era l'ànima dels Amics de l'Art Romànic del Berguedà, entitat que va fundar ara fa vint anys. Aquesta passió per l'art romànic el va portar a l'art de la fotografia. Havia immortalitzat la totalitat de les esglésies romàniques de la comarca. En les nostres converses, la majoria al passeig del Vall, parlàvem de la seva col·lecció de goigs, dels llibres que acabava de llegir i li havien agradat, de personatges populars de la ciutat, d'antics costums, de la seva salut i, sobretot, dels Saletes. El seu pare havia estat membre de la cobla La Principal del Berguedà, amb el meu avi matern Ramon Sala i Casals. M'havia escrit els seus records d'aquella formació musical en un article que guardo, totalment inèdit.
La darrera vegada que vem parlar, gairebé el vaig convèncer de la necessitat que escrivís una mena d'apunts de tots els seus records, com unes memòries. No sé si havia començat a posar fil a l'agulla en el projecte.
Seria molt interessant organitzar-li, en homenatge, una exposició de les seves millors fotografies.
Estimat amic Faust, com es veu des del cel la joia de Sant Jaume de Frontanyà? Mira, dissabte passat, durant les hores de treva de la pluja, tenia aquest magnífic aspecte. Reposa en pau. Nosaltres seguim vetllant les pedres precioses.

Cliqueu a la imatge, la veureu millor