dijous, 25 de desembre de 2008

Les Garrofes de Berga a You TubePer primera vegada en la història, les tradicionals Garrofes dels Pastorets de Berga han aconseguit ser presents en la comunitat més gran de vídeos que hi ha a Internet, You Tube.
Aquestes primeres Garrofes youtuberes han estat les escrites per Juli Gendrau, alcalde de Berga, i van ser llegides per ell mateix com a cloenda del Sopar de les Garrofes celebrat dissabte passat a l'Hotel Berga Park, organitzat per La Farsa.
"Les Garrofes de l'alcalde" han estat filmades i penjades a You Tube per Josipera, autor de diversos vídeos sobre Berga i comarca.
Esperem que ben aviat s'hi puguin veure les dels jocs guanyadors del concurs de Garrofes 2008, que seran llegides durant les representacions dels Pastorets de Berga.
Aquesta tradició arrenca de l'adaptació a la societat berguedana d'unes quartetes que Frederic Soler, Pitarra, va incloure en el text dels seus Pastorets (El bressol de Jesús, estrenats al teatre Romea de Barcelona el 1891) que feien broma de l'actualitat barcelonina de l'època.

Molt Bon Nadal als lectors de El Berganauta.

Cap comentari: