dimecres, 28 de novembre del 2007

Dia del beat Ramon Llull


Ahir, dimarts 27 de novembre, va ser festa a les Facultats d'Informàtica i de Filosofia. L'obra del beat Ramón Llull abraça aquests dos camps, aparentment tan allunyats.
A la Facultat d'Informàtica de la Politècnica, a Barcelona, hi ha un professor que va començar el curs fent les classes en català i, després de la queixa d'alguns alumnes del programa Erasmus, va decidir fer-les en anglès. Els estudiants catalans s'han quedat amb un pam de nas però ningú no ha protestat. Això sí, se'ls han ofert els apunts de l'assignatura en català. Això passa, ara, en ple segle XXI, no pas en l'època de Ramon Llull.
No sé si, ahir, les Facultats de Traducció i Interpretació, un altre dels camps lul·lians, van fer festa.

1 comentari:

Albert Andrades ha dit...

Hola Quirze, això dels Erasmus i de la llengua catalana s´ha convertit en un clàssic. En el fons, tot ve del mateix: la tossuderia de l´Estat espanyol a no voler sortir de l´armari i reconèixer -però de debò- a nivell internacional l´existència d´altres llengües fora de la castellana dins el seu territori. A mi, totes les persones estrangeres que conec (i ja saps que en són unes quantes), per xat o per contacte directe, m´han manifestat sempre que ignoraven que aquí es parlés res de diferent al castellà.

Per cert, a veure si actualitzes el blog que ja fa dies que no hi poses cap entrada nova :-)

Salutacions,

Albert