diumenge, 2 de març del 2008

La ceràmica de Marc Chagall a Ceret


El Museu d'Art Modern de Ceret (Catalunya Nord) presenta fins al 25 de maig una interessantíssima exposició dedicada a la ceràmica de l'artista Marc Chagall, La terre est si lumineuse, Chagall et la céramique. Quan els entesos es pensaven que ja havien vist i estudiat tota l'obra de Chagall, pel que fa a dibuix, gravat, pintura i escultura, el museu nordcatalà treu a la llum gairebé dos centenars de peces, amb esbossos, dibuixos i alguns quadres, que donen a conèixer un extraordinari i vital Chagall ceramista.
Els temes són els mateixos que abraça l'obra més coneguda de l'autor, parelles d'enamorats, passatges bíblics i mitològics, el bestiari i el món del circ.
La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració de la família Chagall i de diverses fundacions i institucions artístiques. El resultat és una col·lecció sorprenent, bellíssima, plena de color i d'emocions.
El museu, Ceret i el passeig sota els plàtans gegantins que acullen el mercat de dissabte, els artesans i les terrasses amb sol primaveral, mereixen del tot una visita.