dimecres, 21 d’abril del 2010

Dissabte a les 23:00 comença el cicle de concerts Beus de La Terra



De Ràdio Berga, 20/04/2010

Maria Coma obrirà dissabte a Berga el cicle de concerts "Beus de la Terra", organitzat per La Sobregaia Companyia

L'entitat també portarà a la ciutat el directe d'Els Amics de les Arts, grup revelació del panorama català

La Sobregaia Companyia organitza un cicle de concerts amb el títol de “Beus de la Terra”. El programa arrenca aquest dissabte, 24 d’abril, a La General amb l’actuació de Jordi Lanuza, a la guitarra; la pianista i cantant d’arrels avianeses Maria Coma, que actuarà acompanyada de Pau Vallvé; i el duet berguedà Ligeia, format per Marcel Tuyet i Anna Itó. A més, entre cada actuació, es projectarà el muntatge videogràfic “Bosc” de Mercè Fondevila. Serà la primera cita d’aquest cicle, que pretén portar a Berga grups emergents del panorama català com Maria Coma i alhora donar oportunitats d’actuar a les formacions de casa.

El cicle de concerts continuarà el dissabte 22 de maig, amb un dels grups que més sonen en els últims mesos, Els Amics de les Arts. Actuaran a Berga precedits dels berguedans Antídot. Finalment, el dissabte 26 de juny, la poeta i cantautora de Granollers Ivette Nadal també serà a La General. La intenció és que el cicle “Beus de la Terra” tingui continuïtat després de l’estiu.

Abans, al juliol, l’entitat tornarà a organitzar el Sopar de Cantadors de Berga, al restaurant Cal Nen. Una trobada que es va fer l’any passat per primera vegada i on La Sobregaia es va començar a gestar com a entitat cultural. El sopar es repetirà i ja està confirmada l’assistència de cantadors de rumbes i de garrotins lleidetans, a més de cantadors de Berga que coneixen moltes de les cançons populars de la ciutat, que ara es volen recollir en un disc.

La Sobregaia Companyia es va presentar en societat el gener passat. Divendres, Diada de Sant Jordi, l’entitat iniciarà una campanya de captació de socis, els quals podran gaudir de descomptes en totes les activitats que es programin.