dimecres, 14 d’abril de 2010

Xavier Gonzàlez-Costa presenta el poemari "Ventrilòquia"

Xavier Gonzàlez-Costa. Foto de Queralt Vegas

De Berguedà Actual

L’escriptor berguedà Xavier Gonzàlez-Costa presentarà el seu darrer llibre ‘Ventrilòquia’, finalista del IV Premi de Poesia Josep Maria Benet i Caparà 2010, el 17 d’abril a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, a partir de les set de la tarda.

Aquesta de Berga serà la primera de les presentacions que farà l’autor, on ell mateix i l’actriu Montserrat Minoves hi llegiran alguns dels poemes del nou treball, en companyia de l’editor Israel Clarà. Posteriorment, el llibre també es presentarà el dia 6 de maig a Madrid, al Centre Cultural Blanquerna, i el 20 de maig a l’Ateneu Barcelonès de Barcelona.

El poemari, publicat per l’editorial Òmicron, inclou dos títols: el propi ‘Ventrilòquia’ i ‘Els quatre sonets de l’Apocalipsi’, que clouen la trilogia iniciada amb ‘Lluny de qualsevol lloc’ (Ed. de l’Albí, 2009). El propi autor comenta “El llibre és una evolució del primer, on intensifica l’exercici d’empatia per posar-se a les sabates de la soledat, presentat tots els poemes en primera persona, centrant-se, sobretot, en la mort i l’enyorament, i la hipocresia de la societat del benestar.”
Un treball finalista del IV Premi de Poesia Josep Mª Benet i Caparà 2010 per “la seva poesia esmolada i perfecta”, però que no atura la creativitat d’aquest prolífic autor, que ja té un altre poemari acabat, així com una obra de teatre pendent de veredicte al II Certàmen de Textos Teatrals Vila de Gràcia.
Xavier Gonzàlez-Costa (Berga, 1967), escriptor autodidacte que conrea tots els gèneres literaris, va col·laborar amb la ja desapareguda revista Nómadas, ha publicat l’àlbum infantil il·lustrat “Dimoni d’Angelet!” (Edicions de l’Albí, 2008) i els poemaris ja esmentats “Lluny de Qualsevol Lloc” (Edicions de l’Albí, 2009) i “Ventrilòquia” (Editorial Òmicron, 2010), i ha obtingut vuit primers premis al Concurs de les Garrofes (1994, 1997, 1998, 2001, 2002, 2005, 2006 i 2007). És membre actiu de l’Agrupació Teatral La Farsa, amb més de vint-i-cinc obres interpretades i presideix l’ONG “Viatgers sense Fronteres” des de la seva fundació al 1999.
...........................................
En aquest vídeo, Marc Marginet, el berguedà guanyador de "Buscant la Trinca", canta un poema del primer poemari de Xavier Gonzàlez-Costa.

Cap comentari: