dijous, 29 de gener del 2009

La Patum infantil convoca a Berga (7 de febrer)

Foto revista Clac 71

Assumpte: Dissabte dia 7 de febrer, a partir de les 6 de la tarda, TOTS al Passeig de la Indústria de Berga!

Des de fa molts molts anys, el foc ha format part de la cultura popular, ha significat la festa, la joia i el retrobament amb els nostres orígens.
Des de molt petits, els berguedans veiem en el foc de Patum una flama de vida, il·lusió i esperança, és per això que vivim i disfrutem cada espurna de Patum.

Ara però un llei de persones que no han vist ni viscut cap de les festes del nostre país, volen prohibir per decrets absurds aquesta manifestació de cultura popular.

Això significa la mort de moltes i moltes festes del nostre país i significa també un genocidi a les tradicions mil·lenàries.

Per aquest motiu, ens oposem enèrgicament a les lleis que prohibeixen disfrutar de la nostra festa i ens acollim al Patrimoni de la Humanitat Oral i Immaterial que va declarar la Patum com a bé immaterial de tot el món. Com podem ser un bé per tota la humanitat amb extremitats de la festa amputades?

Des de la Patum Infantil ens oposem a aquesta llei absurda i ens solidaritzem amb tots els pobles que en patiran les conseqüències.

Dissabte dia 7 de febrer, a partir de les 6 de la tarda, a la Passeig de la Indústria, davant de l'Hotel Ciutat de Berga, farem una rua fins a la Plaça de Sant Pere ón tindrà lloc un acte de protesta contra aquesta llei. Veniu tots, hem de fer força contra l'opressió!

L'organització de la Patum Infantil