dijous, 30 de juliol de 2009

El 1r sopar de cantadors, a punt de solfa

In vino veritas
Al web de Ràdio Berga podeu llegir la notícia:

Berga acull la primera trobada popular de cantadors del Berguedà, aquest divendres.
La trobada es farà a Cal Nen i hi poden assistir tots els aficionats al cant participant-hi amb cançons pupulars i tradicionals.

Cançons de taverna, populars, i tradicionals per amenitzar una vetllada que reunirà cantadors i cantadores. És l’essència de la primera trobada de cantadors del Berguedà, que es farà aquest divendres, a 2/4 de 10 del vespre, a l’Hotel-Restaurant Cal Nen, de Berga.

La celebració es basarà en un sopar amenitzat amb cançons de taverna, a càrrec d’experts en cançó popular, i després, trobada de cantadors i cantadores, obert a tots aquells que tinguin ganes de cantar i de passar-s’ho bé. De moment, la xifra de participants és una incògnita per als organitzadors, perquè fins a última hora s’hi poden anar sumant totes aquelles persones a qui els agradi cantar. Majoritàriament s’aposta per cançons populars i tradicionals que es transmeten a través del cant, de la veu. És l’eina del cantador i no es necessiten massa instruments. Ho ha explicat en una entrevista al programa Berguedà Matí, de Ràdio Berga, Maria Antònia Pujol, de l’organització, i una de les participants.

La idea de fer la trobada de cantadors va sorgir arran de l’afició pel cant d’un sèrie de berguedans i berguedanes, i la intenció, si la trobada de divendres al vespre té bona resposta, és que tingui continuïtat cada any.
_______________________

Pel que sembla, aquesta primera trobada de cantadors a Berga serà tot un èxit. En aquests moments ja hi ha més de quaranta persones apuntades. A cantar o a escoltar, és igual.
Entre els cantadors que ja han confirmat la seva presència hi ha Ramon Manent i Robert Pellicer, de L'Empordà; la gironellenca Maria Antònia Pujol i els berguedans Ramon Safont, Ramon Just, Martí Just, Toni Fustagueras, Joan Miró, Francesc Ribera "Titot" i Marcel Tuyet. Jordi Puntas representarà els cantadors de La Pobla de Lillet. Es preveu també l'assistència de cantadors vinguts de l'Alt Urgell, El Solsonès i El Lluçanès.

Els que encara dubteu, feu per manera que no us ho hagin d'explicar.
Podeu fer la reserva a Cal Nen: 93 821 00 27

Salut i cançons!