dissabte, 17 d’octubre del 2009

Jordi Cussà guanya el Premi 'El lector de l'Odissea'

Foto del diari Avui

El diari electrònic Vilaweb publica avui dissabte 17/10/2009

Jordi Cussà guanya el Premi El lector de l'Odissea.
Proa publicarà la novel·la guanyadora, El noi de Sarajevo.

El noi de Sarajevo de Jordi Cussà (Berga, 1961) ha guanyat l'onzè Premi 'El lector de l'Odissea' de Vilafranca. La història se situa entre el 1991 i 1995 durant les guerres entre Sèrbia, Croàcia i Bòsnia-Herzegovina. Quan esclata el conflicte, el protagonista, un noi de Sarajevo entremesclat de totes les ètnies, té dotze anys. D'aniversari en aniversari, la novel·la mostra el teatre de lluites, odis, venjances i mentides disfressades.

El Premi 'El lector de l'Odissea' té una peculiaritat que el fa més plural, participatiu i diferent que els altres: Un consell de cent lectors selecciona les tres obres finalistes. A partir d'aquí, un jurat (en aquesta edició format per Isabel-Clara Simó, Ada Castells, Jordi Galves, Esperança Camps, Josep Lluch, Àngels Castells i Lluïsa Lázaro), en representació del Consell, han escollit l'obra guanyadora.

El guardó és dotat amb 13.000 euros i el convoquen la llibreria l'Odissea, Edicions Proa (que publica el volum), l'Ajuntament de Vilafranca i el Consell comarcal de l'Alt Penedès.

Llegiu la notícia del premi a l'Avui de paper