dijous, 15 d’abril del 2010

Tomàs Arias presenta "Papers de diari"

Tomàs Àrias llegeix el Manifest postfuturistaTomàs Arias llegint el Manifest postfuturista, el 2 de gener.

De Berguedà Actual

Tomàs Arias ha publicat amb Albí Edicions el recull d’articles ‘Papers de diari’, que presentarà el divendres 16 d’abril, a les 8 del vespre, a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga. L’escriptor Matthew Tree ha escrit el pròleg del llibre.

El llibre és un recull de textos d’un autor inclassificable i polifacètic, que col·labora assíduament com a articulista d’opinió en diversos mitjans de comunicació, tant comarcals com nacionals. Segons Matthew Tree, prologuista del llibre, si l’autor no ha publicat més a la premsa de la metròpoli és per una raó essencial: els seus articles «són massa lliures». I no es refereix a la llibertat estilística que sovint es pren Tomàs Arias, sinó a “la sensació de llibertat expressiva”. Són uns textos que “refresquen”, que sovint tenen “aquell punt canalla que a la canalla els encanta.” Un recull d’articles que, en definitiva, són gratament sorprenents.

Tomàs Arias Soler va néixer a Guardiola de Berguedà l’any 1966. És poeta, narrador, músic i projectista. Ha estat cap de projectes de l’enginyeria que ha dissenyat les instal·lacions del Nou, Museu de la Ciència de Barcelona Cosmo Caixa, del Palacio de Congresos de Tenerife (Magma) i del Nou Hospital de Sant Pau. Ha publicat el llibre de poemes Romanços (2004), que va obtenir el IX Premi Salvador Espriu, i ha escrit dos llibres més, Odi sobre tela (2009), també de poesia, i un altre de relats, Per a nois i paranoies, ambdós editats per Companyia Nacional de Poesia. D’altra banda, ha col·laborat, com a clarinetista, en el primer disc d’Ivette Nadal, Guerres dolcíssimes (2008).