divendres, 4 de novembre de 2011

Premi de Teatre Ramon Vinyes 2011

Premi Ramon Vinyes de teatre 2011

L’Ajuntament de Berga lliurarà aquest dissabte dia 5 el Premi Ramon Vinyes de Teatre 2011. El guanyador sortirà d’entre les 28 obres teatrals que s’han presentat a l’edició d’enguany del certamen, que arriba a la novena edició. La lectura del veredicte es farà amb la presència dels membres del jurat i el premiat s’endurà 6.000 euros.

L’acte es farà a les 7 de la tarda al Pavelló de Suècia de Berga i també comptarà amb la projecció de la versió íntegra de la pel·lícula documental sobre la figura de Ramon Vinyes ‘Elegia del Tròpic’.

Dirigit per Floreal Peleato, el film s’endinsa en la intimitat de l’artista Ramon Vinyes (que va néixer a Berga el 1882 i va morir el 1952) gràcies als seus dietaris i la seva correspondència. Vinyes va ser dramaturg, periodista, conferenciant, llibreter i professor de joves artistes, entre els quals destaca Gabriel García Márquez.

Vinyes va passar tres llargues estades a Colòmbia, que van determinar el curs de la seva vida, però ell sempre es va sentir, també, català: dividit entre dues llengües, dos països i dues maneres d’entendre la vida. Tot això és el que pretén reflectir la pel·lícula documental a partir d’entrevistes, imatges d’arxiu –tant oficials com de cinema amateur– i escenes filmades a Catalunya i a Colòmbia.

La trajectòria de Ramon Vinyes es reflecteix a ‘Elegia del Tròpic’, que es projectarà dissabte en un acte que comptarà amb la presència del seu director i que presentarà l’editor berguedà Jaume Huch, com a participant en el documental.

DBerguedà.cat/ Ràdio Berga