dissabte, 31 de desembre del 2011

Amb el 2012 començarà La Garrofa del Mes


Berga tindrà Garrofes durant els dotze mesos de l’any.

L’Agrupació Teatral La Farsa impulsa un concurs mensual de versos satírics a través d’Internet.

Els garrofaires berguedans ja no hauran d’esperar tot un any per elaborar els tradicionals versos satírics que recullen els fets més rellevants de l’actualitat berguedana i d’àmbit general que han passat durant els 365 dies de l’any. L’Agrupació Teatral La Farsa de Berga ha ideat una iniciativa anomenada ‘La Garrofa del Mes’. Es tracta d’un concurs de garrofes que es farà de forma mensual per promoure l’elaboració d’aquests versos durant tot l’any.

La Farsa posarà en marxa aquest certamen a partir del proper mes de gener i els participants hauran de complir les següents condicions:

Cada concursant podrà presentar un màxim de dues quartetes, és a dir, una sola quarteta de quatre versos de set síl·labes o dues quartetes enllaçades sobre qualsevol tema que faci referència a l’actualitat local, nacional o global.

Les garrofes hauran d’estar signades amb el nom i cognom de l’autor i el termini per presentar-les acabarà el dia 25 de cada mes.

Els treballs es podran lliurar a través dels canals d’Internet de La Farsa i els Pastorets de Berga com ara el Facebook, el Twitter (amb l’etiqueta Garrofes amb el símbol del coixinet al davant) o al correu electrònic lafarsaberga@gmail.com.

La Farsa designarà els membres del jurat encarregats de proclamar la garrofa guanyadora cada mes, la qual, es publicarà a les xarxes socials de les dues entitats.

Aquesta iniciativa s’uneix a altres impulsades per la mateixa agrupació com per exemple el taller que va organitzar l’entitat per fomentar la composició de garrofes pel concurs d’aquest any que va guanyar el cantant i regidor Francesc Ribera ‘Titot’. Aquest taller va motivar l’augment de participants, ja que es van presentar quinze conjunts de garrofes, vuit més que l’any passat.

(Del web de Ràdio Berga)