dimecres, 26 de novembre del 2008

Actualitat de Ramon Vinyes


El nom de l'escriptor berguedà Ramon Vinyes i Cluet ha aparegut recentment als mitjants de comunicació per diversos motius:

Primer. La mort, a principis d'aquest mes, de l'estudiós de la seva obra i del grup d'escriptors de Barranquilla, Jacques Gilard, professor de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc.
La premsa de Catalunya i també la de Colòmbia se n'ha fet ressò:

http://www.elheraldo.com.co/ELHERALDO/BancoConocimiento/R/rdimmemoriam/rdimmemoriam.asp

Segon. L'editorial L'Albí ha publicat fa poc el llibre que recull les dues peces teatrals guanyadores del Premis de Teatre Ramon Vinyes 2003 i 2004. Es tracta de Cabaret diabòlic, de Beth Escudé, i Una peça de Jenny Hollan, d'Àngel Burgas. L'edició compta amb el suport de l'Ajuntament de Berga.

Tercer. El diari Avui de dilluns dia 24, informava de la intenció de portar una obra de Vinyes, possiblement Peter's bar, a l'escenari del Teatre Nacional de Catalunya:

http://www.avui.cat/article/cultura_comunicacio//47218/pais/sense/teatre.html


I quart. L'ambaixada de Colòmbia a Espanya i la delegació de la Generalitat a Madrid han organitzat al Centre Cultural Blanquerna la taula rodona "El sabio catalán: Ramon Vinyes. Apuntes sobre el maestro de Gabriel García Márquez", en la qual intervindran la flor i nata dels intel·lectuals colombians:

Ramón Illán Bacca, escriptor i catedràtic de la Universidad del Norte
Gustavo Bell Lemus, director del diari "El Heraldo"
Ariel Castillo, catedràtic de la Universidad del Atlántico
Eduardo Márceles Daconte, escriptor i investigador cultural
Borja Expósito, gestor cultural
Heriberto Fiorillo, escriptor i cineasta
Marco Schwartz, escriptor i periodista

Centre Cultural Blanquerna, dijous 27 de novembre de 2008, a les 19.30h

La corresponsal que El Berganauta té a Madrid ens informarà puntualment i amb tota mena de detalls d'aquest esdeveniment cultural, una iniciativa del govern de Colòmbia.