dijous, 22 d’octubre del 2009

Un record per a Toni Fustagueras

Toni Fustagueras, Josep González i Ramon Safont (Foto Mercè Fondevila)

La setmana passada ens va deixar el berguedà Toni Fustagueras, molt conegut en els ambients dels esports de muntanya i aficionat a la cançó popular.
En els darrer anys havia format part del grup Els Amics de la Cançó, juntament amb Ramon Safont, Ramon Just, Martí Just i Ramon Costa.
Precisament aquest estiu, el divendres 31 de juliol, aquest grup de cantaires, amb el Toni i la seva dona, havíen compartit taula amb la cinquantena de participants en el 1r Sopar de Cantadors a Berga, que va tenir lloc al restaurant Cal Nen, emblemàtic indret freqüentat per la majoria de cantadors històrics de Berga.
Una de les coses que ens acosta a la felicitat és compartir cançons, ja sigui escoltant o cantant. És un dels plaers més reconfortants per a l'ànima, on s'ajunten joia, fraternitat i cultura.
Amb les notes de l'Evocació al Pirineu, que també es va cantar a Cal Nen, et diem "Toni, reposa en pau!"

2 comentaris:

madeleine ha dit...

El Toni Fustagueras, de Cal Boiru. Just, al devant de Casa...!," Cal LLuis Carnisser", (Cal Alsina). On vaic creixer, i neixer...!. Veïns, de sempre, de tota la vida, on de petita, podia mirar com feien les espardenyes, de" set vetes". Però.., des del començament, d'es de les soles..!!. I la Iaia Carmeta, que sempre deia.."" Qui va que sí.."". I de la Pepi,que tenia la Francina, petitona..!!, Amb aquelles escales de cargol..., que no s'acaven mai..!!!.Un petó Toni...!!!

Franci ha dit...

Gràcies Madeleine per deixar plasmats els teus records d'infància, uns records que també formen part de la meva vida.. !I a sobre, desde "la ventana indiscreta de enfrente"..!, quin millor testimoni per copsar tots aquests "detalls"!
Sembla com si recordant poguessim aturar el temps.. i és que de fet es així.. Gràcies una altre vegada per fer-me reviure aquella època, molt especial per mi i que mai oblidaré..! Ptonets!!