dissabte, 23 de gener del 2010

L'exposició "Realitat i vitalitat de la llengua catalana" a la biblioteca Ramon Vinyes. Divendres 29, conferència de Jordi Solé Camardons.


L'exposició "Realitat i vitalitat de la llengua catalana", que ha estat presentada a les principals poblacions del país, ha arribat al Berguedà, concretament a la bliblioteca Ramon Vinyes de Berga.

Aquesta mostra sobre l'ús social del català, patrocinada per la FOLC (Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana) presenta una visió general de la situació de la llengua en tots els territoris del nostre domini lingüístic, desigual segons les zones, però plena de vitalitat i lligada totalment a la modernitat.

Divendres 29 de gener a les 8 del vespre, a la biblioteca de la plaça d'Europa hi haurà una xerrada amb el mateix títol de l'exposició, a càrrec de Jordi Solé Camardons, comissari de la mostra.

Jordi Solé és sociolingüísta, autor de diferents estudis sobre la llengua, entre els quals destaquen "La llengua que ens va parir", "Les set tribus de la nació catalana", "Història social i política de la llengua catalana", "Poliglotisme i raó" i el llibre editat amb motiu de l'exposició, "Realitat i vitalitat de la llengua catalana".

Podeu trobar més informació a: www.folc.cat