dijous, 28 de gener de 2010

Tots els números de L'EROL, revista cultural del Berguedà, a Internet.

L'Erol 101
Del web de Ràdio Berga, 27/01/2010:

La directora i col·laboradors de la revista s'han reunit aquest dimecres amb el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras

La revista cultural del Berguedà L’Erol es podrà consultar a Internet. Ara començaran els treballs per digitalitzar els més de cent números que han sortit des del 1982 fins avui perquè es puguin trobar a la xarxa tots els articles que s’han publicat en aquesta revista. La previsió és que cap al mes de juny ja s’hi puguin anar penjant els primers números que es van editar de L’Erol i progressivament s’hi aniran incorporant els altres. Això vol dir que la revista tindrà una difusió molt més gran, un fet que ha destacat la directora de la publicació, Rosa Serra.

El procés de digitalització de L’Erol l’impulsa la Biblioteca de Catalunya, i la web on es podrà consultar L’Erol també és de la Biblioteca de Catalunya i al consorci d’universitats catalanes, i disposa d’una base de dades que es diu Racó on ja hi ha penjades moltes altres revistes especialitzades.

Per fer possible aquest avenç, i disposar no només de la revista en format paper sinó també a través d’Internet, L’Erol compta amb una subvenció que atorguen, indirectament, els centres d’estudis de parla catalana.

Les expectatives de futur d’aquesta revista cultural són bones, segons Rosa Serra, però tenen clar que l’han d’anar modernitzant i renovant. S’han fet canvis de disseny, replantejament de la portada, s’ha ordenat el tipus de lletra de seccions, titulars i textos de la revista, i ara la voluntat és fer-la més àgil.

REUNIÓ AMB EL CONSELLER TRESSERRAS

L’evolució i les perspectives de futur de L’Erol l’han exposat avui la directora, Rosa Serra, i alguns col·laboradors de la revista al conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras. S’han reunit amb ell per agrair-li la col·laboració a l’últim número de L’Erol, el 101, dedicat a la Patum Patrimoni de la Humanitat, on el conseller publica un article. Li han presentat la revista i han parlat de forma propera i agradable. De fet el conseller ha rebut durant més de dues hores a la delagació berguedana que s'ha desplaçat fins a Barcelona.
Aprofitant la trobada, també li han demanat ajuda i suport. En aquest sentit Tresserras els ha orientat cap a línies de subvenció i ajuda que poden demanar. També els ha aconsellat obrir noves vies de comunicació amb una pàgina web.