dimarts, 10 de juny de 2008

Imatges del concert de Patum 2008


Ja hem trobat a la xarxa les primeres imatges enregistrades de la Dharma al concert de Patum del dissabte 7 de juny. Benigne Rafart escriu al seu Quadern del Pedraforca, bloc de referència indiscutible, aquesta crònica acompanyada amb dos vídeos:

"Les populars melodies de la Patum primer ensenyorides amb els arranjaments del mestre Lambert i després posades al dia amb el filtre de jazz-rock de la Dharma. Més moments de celebració que de silenci, una celebració que a l'última part, amb els Tirabols, ha fet vibrar el miler de berguedans transportant-los espiritualment a la Plaça. Llavors a l'ambient s'ha esdevingut la catarsi que fa aflorar de manera visible tots els possibles conceptes abstractes que configuren l'ànima berguedana. Ho ha fet fins al punt que més d'un s'ha aixecat de la cadira, en acabar el concert, pensant que ja no són edats per empentes i xafades i en travessar la porta del pavelló ha comentat que els Tirabols d'aquest vespre s'han pogut saltar de meravella.
La Patum, el miracle que Berga ha sabut fer i ha sabut perpetuar, segons encertada definició de mossèn Armengou. O teatre sagrat que, en paraules de Peter Brook, "no només mostra l'invisible, sinó que també ofereix les condicions que fan possible la seva percepció".

Per veure els vídeos, cliqueu aquí:
http://brafart.blogspot.com/2008/06/memorial-ricard-cuadra-i-la-dharma.html