dilluns, 28 de juliol del 2008

Cent anys d'estelada


Aquest any la bandera estelada fa cent anys. Dit d'una altra manera, després de tres cents anys de derrota (1707-1714) i amb cent anys de bandera independentista, els Països Catalans encara som molt lluny de recuperar el grau de llibertat, sobirania, autodeterminació i independència que qualsevol poble digne de ser-ho es procura.
Justament aquest any del centenari, al parc del Tossal d'Avià algú ha canviat l'estelada que fa anys hi acostumava a voleiar lliure i sobirana per una bandera catalana normal i corrent.
Els qui l'havien de renovar, i potser pagar-la, han considerat que l'estelada no és políticament correcta. O potser és que el pressupost no els arriba per afegir-hi una mica més de color, una mica més d'imaginació, una mica més de somni...
Ja ho deien a París, fa quaranta anys: "Siguem realistes, demanem l'impossible!"

1 comentari:

Moisès Rial Medina ha dit...

El que substitueixen la senyera persegueixen que les idees que emanen de lé stelada siguin substituides per la subordinació a l´status quo de la dependència social i nacional. Avià es mereix que els patriotes tinguin un lloc simbòlic on l´ensenya estelada onegi amb tanta llibertat com volen que sigui el nostre país.