diumenge, 16 de desembre del 2007

Totes les televisions en català a tot el territori!




És totalment intolerable i indignant que a l'Europa del segle XXI un govern regional prohibeixi les emissions d'una televisió.
La Generalitat Valenciana, en mans del PP, ha començat a clausurar els repetidors de TV3 al sud del País Valencià. Un nou pas endavant de la ja coneguda com a "Barbaritat Valenciana", que s'afegeix a la prohibició a les escoles dels escriptors en català nascuts a Catalunya, a la deshomologació dels títols de català i valencià amb voluntat de secessió lingüística, a la negació de la unitat cultural, a la destrucció del territori, a la urbanització sense límits, a mirar més cap a Madrid que cap a Barcelona, a fer justament tot el contrari d'allò que diu el sentit comú.
Després del tancament del repetidor de la Carrasqueta, que permetia veure TV3 a les ciutats d'Alacant, Elx i les seves àrees, el Grup de periodistes Ramon Barnils ha fet públic aquest comunicat:

"Consideren que impedir que TV3 es vegi a una part important del país valencià és una actitud contrària a la cultura i a la llibertat de comunicació i priva milers de ciutadans catalanoparlants de veure una de les poques televisions que emeten en la seva llengua.

Per tot això, el Grup Barnils dóna ple suport a Acció Cultural del País Valencià, propietària del repetidor de la Carrasqueta i entitat que durant més de 20 anys ha fet possible la recepció de TV de Catalunya a les comarques del sud del país, en la seva lluita incansable per la llengua i la cultura comunes i per la dignitat del poble valencià.

D'igual manera reclamen a les institucions catalanes que assumeixin el paper que els pertoca en aquest vergonyós procés. El Govern i els partits que el conformen tenen la responsabilitat de posar-se al capdavant de la defensa de la llengua i la cultura i han de tenir com a objectiu irrenunciable que a tot el territori dels Països Catalans es puguin veure el màxim de canals de televisió en la llengua pròpia".