diumenge, 10 d’agost del 2008

Queralt i la Costa Brava

Entre la platja del Castell de Palamós i Cala Estreta

Ara fa cent anys l'escriptor i polític Ferran Agulló i Vidal va escriure per primera vegada el nom de Costa Brava en un article al diari La Veu de Catalunya.
Ferran Agulló és també autor de la lletra de l'Himne de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, estrenat el 3 de setembre del 1916. La música és del mestre Antoni Ribera i Maneja. L'himne, dividit en dues parts, Cor dels catalans i Cant del Berguedà, comença amb aquesta estrofa:

Verge dels cims, Regina de la serra,
Mare de Déu, Estel del Berguedà,
pregueu el cel pels homes de la terra,
vetlleu tot temps pel poble català.

Heus aquí un autor que va saber admirar i cantar la bellesa dels paisatges de la Catalunya marinera i alhora de la Catalunya muntanyenca. De la mateixa manera que la seva proposta de Costa Brava ha fet fortuna, esperem que algun dia l'hotel i el restaurant de Queralt siguin uns llocs dignes, acollidors i atractius per a tota mena de visitants.
Molt aviat, el 2016, hi haurà el centenari de la Coronació i de l'himne de Ferran Agulló. És hora posar-se a treballar!

Foto Dani Morell. Punxeu-la, la veureu més gran

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei, hola, Quirze!! Hosti, no t'ho creuràs, però estava a punt d'enviar-te un correu quan he consultat el bloc, per a avuere què hi feies sortir! La sorpresa ha estat brutal quan he comprovat que es tracta del tema del qual et volia parlar: l'Himne de Queralt. Quirze, necessitaria que em passessis la lletra, si la tens, al meu correu. Jo no me la sé tota de memòria. La voldria per tal de fer-ne una versió en rumba amb la guitarreta i tal. A veure què surt!

Salut i llum!!